Vacatures
Docent Zweeds gezocht aan Hart Haarlem
geplaatst: 22 juli 2014


Hart Haarlem www.hart-haarlem.nl (voormalige volksuniversiteit) is per 15 sept. op zoek naar een enthousiaste docent(e) Zweeds voor het nieuwe seizoen.
Gepland staan een beginnerscursus A1 en een vervolgcursus A2. Per cursus zijn het 12 lessen van 2,5 uur per week op maandag of woensdag. Lestijden 19:00-21:30u.
Uurvergoeding € 35, reiskosten worden vergoed. Eventueel zijn de lessen ook overdag te plannen. De sollicitant moet wel een zelfstandige zijn en in bezit van een VOR-WUO.

Bij belangstelling graag reacties naar de heer Robert Delhez, cursuscoördinator talen. e-mail Robert Delhez of bel hem op 06-13651900.Stage bij NOS
geplaatst: 3 september 2014


Bij NOS Nieuws kun je het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als snelle duizendpoot. Als creatieve editor. Als vertaler van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. We zijn continu op zoek naar het nieuwe journalistieke talent van Nederland en bieden daarom stageplaatsen aan op alle deelredacties: Economie, Den Haag, Jeugdjournaal, NOS op 3, Binnenland, Buitenland, het NOS Radio 1 Journaal, het NOS Radio 2 Journaal, Met het Oog op Morgen en NOS.nl. We hebben plek voor ongeveer 15 stagiairs. Het toptalent wordt gekozen via de NOS stagepitchdag op vrijdag 17 oktober. Een dag waarop jij je talenten kunt laten zien met een nieuwspitch, interview en kennistest. En waarop je een voorproefje krijgt van een stage bij de NOS, met een workshop, een rondleiding en gesprekken met NOS collega’s. Je solliciteert niet op een vacature bij één specifieke deelredactie, maar voor NOS Nieuws in het algemeen.

Werkzaamheden

Voor het NOS Radio 1 Journaal en het NOS Radio 2 journaal zoeken we een praktisch iemand die snel kan werken. Iemand die de handen uit de mouwen kan steken en ieder moment van de dag ingezet kan worden. Bij de Binnenlandredactie werken stagiairs die op een grote dynamische redactie uit de voeten kunnen, nieuws snel verwerken en verhalen grondig willen uitzoeken. Dit geldt ook voor de Buitenlandredactie, waar je verder stressbestendig moet zijn en een goed gevoel voor beeld moet hebben. NOS op 3 zoekt creativiteit en brede inzetbaarheid. Hier breng je een nieuwsverhaal op traditionele en nieuwe platformen, op een verrassende manier. Bij Met het Oog op Morgen stel je de tweede en derde vraag bij het nieuws, herken je verbanden en achtergronden en ben je niet bang om kritisch te reflecteren. De televisiemakers voelen zich thuis bij het Jeugdjournaal, waar je nieuws gaart, verwerkt én monteert. Het kunnen schrijven van heldere teksten voor een jonge doelgroep is cruciaal. Ook de grafische talenten zijn welkom. Zowel bij de internetredactie, Economie, het Jeugdjournaal als op de redactie in Den Haag is er plek voor mensen die ingewikkelde verhalen visueel kunnen vertalen en kunnen monteren, animeren en/of data visualiseren.

Profiel

Alle (redactie)stagiairs bij de NOS volgen een HBO- of WO-opleiding, hebben relevante journalistieke ervaring, zijn enthousiast, creatief, nieuwsgierig en zetten door. Je hoeft niet per se iemand te zijn die altijd op de voorgrond treedt. Maar wel iemand die vragen durft te stellen en kritisch is op (NOS) producties. Je hoeft niet alles al te kunnen op de dag dat je begint, maar je moet het wel willen leren.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Stagevergoeding

€ 300 bruto bij full time stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats?

Reageer voor 1 oktober 2014 via de knop solliciteren met je CV, een foto en een bondige motivatie. Geef in je brief duidelijk aan per wanneer je kunt starten met je stage (1 december 2014, 1 januari 2015 of 1 februari 2015). Op basis van de inzendingen selecteren wij een aantal kandidaten die uitgenodigd worden voor de stagepitchdag op 17 oktober. Meer informatie over de stagepitchdag is te vinden op de site van de NOS.

Reageren

Je kunt je brief richten aan Ellen Ulijn.

Let op je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!De studievereniging van de opleiding Scandinavische talen
en culturen aan de Universiteit van Amsterdam.
Naam: Wachtwoord:


Ontwerp: Ernie Ramaker. Redactie: Marit Smelter. Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 3 september 2014.